Θα χρειαστείτε:
130γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
80γρ. φέτα σκληρή & πικάντικη
10-12 ντοματίνια βελανίδια κομμένα στη μέση κατά μήκος
½ ¨κεφάλι¨ σκόρδο κομμένο οριζόντια
100ml ελαιόλαδο + 30ml για το μπλεντάρισμα
Πιπέρι
Μπούκοβο
Ρίγανη
1 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού
Τρόπος παρασκευής:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στον αέρα.
Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και βάζουμε τη φέτα στο κέντρο.
Τριγύρω βάζουμε τις ελιές Καλαμών, τα βελανίδια και το σκόρδο , καρυκεύουμε και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 25’ , βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε αμέσως το περιεχόμενο στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υγρά που βγήκαν κατά το ψήσιμο.
Προσθέτουμε στο μπλέντερ την κρέμα βαλσαμικού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να γίνει απαλή κρέμα.
Αλείφουμε σε φρυγανισμένο ψωμί ή κρακεράκια και απολαμβάνουμε !
– ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ-