ΚατηγορίεςΚυρίως πιάτα

Χυλοπίτες λαχανικών με μορχέλες και τσαλαφούτι

Θα χρειαστείτε:
Για 4 μερίδες.
  • 1 συσκευασία 500γρ χυλοπίτες λαχανικών ( ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας)
  • 250γρ αποξηραμένες Μορχέλες
  • 200γρ φρέσκα λευκά μανιτάρια  champignon
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 8 κσ Τσαλαφούτι ( ή Κατίκι)
  • 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κουτάλες ζωμό από τα ζυμαρικά που θα βράσουμε
  • 1+1/2 κούπα βραστό νερό για τις αποξηραμένες Μορχέλες
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο με μαύρη τρούφα.
 
 

 

Τρόπος παρασκευής:

Αρχικά βάζουμε τις αποξηραμένες μορχέλες σε γυάλινο βάζο με λίγο νερό βρύσης κ προσθέτουμε το βραστό νερό τόσο όσο να τις σκεπάζει. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε στο νερό τουλάχιστον μισή ώρα,  κατόπιν τις στραγγίζουμε κ κρατάμε όλο το νερό καθώς έχει όλη τη γεύση των μανιταριών.

 

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 3′ λιγότερο από τον αναφερόμενο χρόνο της συσκευασίας. Κρατάμε από το νερό των ζυμαρικών 3 κουτάλες για τη σάλτσα μας. Σουρώνουμε Κ αφήνουμε στην άκρη τα ζυμαρικά.

 

Σε βαθιά  κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο κ αφού ζεσταθεί σοτάρουμε τα λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα , το σκόρδο κ τις μορχέλες. Ανακατεύουμε για 2-3 ‘ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νερό από τις μορχέλες και το ζωμό από τα ζυμαρικά και αφήνουμε να βράσουν για 2′ – 3’ ακόμα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά , το τσαλαφούτι , ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Ραντίζουμε κάθε πιάτο με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο με μαύρη τρούφα.

 

– ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *