ΚατηγορίεςΓλυκά

Μελομακάρονα με ελαιόλαδο και βρώμη

Θα χρειαστείτε:
 Για το σιροπι:
1 κούπα νερό (250ml)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
1 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

 

Για τη ζύμη:
200 γρ. ελαιόλαδο
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
50 ml κόκκινο ημίγλυκο κράσι
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
400 γρ. βρώμη αλεσμένη
1 κγ baking powder
1 κ.γ. σόδα
Τριμμένα καρύδια

 

 

 

Τρόπος παρασκευής:

Με σύρμα χειρός χτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός της βρώμης την οποία προσθέτουμε τελευταία σε μικρές δόσεις. Δουλεύουμε το μείγμα απαλά με το χέρι ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στρώνουμε τη μεγάλη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και πλάθουμε τα μελομακάρονα. Θα βγουν 40 – 45 μικρά κομμάτια. Κάνουμε στην επιφάνειά τους σχέδια με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160° C για 15′ – 20′. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και βράζουμε για 5′ από τη στιγμή που θα έρθει σε βρασμό το σιρόπι. Προσθέτουμε το μέλι και κλείνουμε την κουζίνα χωρίς όμως να αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία. Βουτάμε τα μελομακάρονα στο σιρόπι για 1′ – 1,5′ , τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

– ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *