Θα χρειαστείτε:
-
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
20 γρ. κακάο σκόνη
-
140 γρ. ζάχαρη
-
1,5 κ.γ. baking powder
-
μία πρέζα αλάτι
-
40 γρ. βούτυρο φρέσκο (θερμοκρασία δωματίου)
-
120 ml (μισό φλυτζάνι) γάλα φρέσκο πλήρες
-
1 αυγό
-
Μαρμελάδα πορτοκάλι με σοκολάτα υγείας
Creamcheese Frosting
-
300 γρ. άχνη ζάχαρη
-
50 γρ. βούτυρο φρέσκο
-
125 γρ. κρύο creamcheese
Τρόπος παρασκευής:
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι , το κακάο σκόνη, την ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι, το φρέσκο βούτυρο και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουν την υφή της άμμου . Σε αυτό το μείγμα ρίχνετε σταδιακά καθώς χτυπάτε το γάλα και το αυγό.
Αδειάζετε σε φόρμες για cupcakes μέχρι τα 2/3 (γίνονται γύρω στα 8).
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, αντιστάσεις, για 20 λεπτά. Με οδοντογλυφίδα δοκιμάζετε να δείτε εάν ψήθηκαν . Αφήνετε να κρυώσουν τελείως, ανοίγετε με μαχαιράκι μια τρύπα στο κέντρο και το γεμίζετε με την μαρμελάδα πορτοκάλι με σοκολάτα υγείας .
Ετοιμάζετε το Creamcheese Frosting ως εξής :
Χτυπάτε με το μίξερ την άχνη ζάχαρη, το φρέσκο βούτυρο σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτετε το κρύο creamcheese , ανεβάζετε το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα και χτυπάτε γύρω στα 4 – 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα .
Στολίζετε τα Cupcakes με frosting, τριμμένη σοκολάτα και έξτρα μαρμελάδα πορτοκάλι με σοκολάτα υγείας.
– ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ-