ΚατηγορίεςBetty's Trofi

Cupcakes σοκολάτας με μαρμελάδα πορτοκάλι – σοκολάτα υγείας

Θα χρειαστείτε:
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 20 γρ. κακάο σκόνη
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 1,5 κ.γ. baking powder
  • μία πρέζα αλάτι
  • 40 γρ. βούτυρο φρέσκο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 120 ml (μισό φλυτζάνι) γάλα φρέσκο πλήρες
  • 1 αυγό
  • Μαρμελάδα πορτοκάλι με σοκολάτα υγείας
Creamcheese Frosting
  • 300 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 125 γρ. κρύο creamcheese

 

Τρόπος παρασκευής:

Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι , το κακάο σκόνη, την ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι, το φρέσκο βούτυρο και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουν την υφή της άμμου . Σε αυτό το μείγμα ρίχνετε σταδιακά καθώς χτυπάτε το γάλα και το αυγό. 
Αδειάζετε σε φόρμες για cupcakes μέχρι τα 2/3 (γίνονται γύρω στα 8).
Ψήνετε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, αντιστάσεις, για 20 λεπτά. Με οδοντογλυφίδα δοκιμάζετε να δείτε εάν ψήθηκαν . Αφήνετε να κρυώσουν τελείως, ανοίγετε με μαχαιράκι μια τρύπα στο κέντρο και το γεμίζετε με την μαρμελάδα πορτοκάλι με σοκολάτα υγείας .
Ετοιμάζετε το Creamcheese Frosting ως εξής :
Χτυπάτε με το μίξερ την άχνη ζάχαρη, το φρέσκο βούτυρο σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτετε το κρύο creamcheese , ανεβάζετε το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα και χτυπάτε γύρω στα 4 – 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα .
Στολίζετε τα Cupcakes με frosting, τριμμένη σοκολάτα και έξτρα μαρμελάδα πορτοκάλι με σοκολάτα υγείας.

– ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *