
Θα χρειαστείτε:
Για την ζύμη :
-
1 κρέμα γάλακτος 200 ml
-
100 γρ. ηλιέλαιο
-
1 αυγό και 1 ασπράδι (κρατώ τον κρόκο για το άλειμμα)
-
1 κ. σ. ξύδι
-
1 κ. σ. αλάτι
-
2 κ. σ. ζάχαρη
-
1 κ. σ. baking powder
-
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για την γέμιση :
-
1 χούφτα περίπου ελιές Καλαμών αποπυρηνωμένες σε μικρές φετούλες
-
1/2 συσκευασία κατίκι Δομοκού
-
100 γρ. φέτα τριμμένη
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
Σουσάμι για επικάλυψη
Τρόπος παρασκευής:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε στο τέλος το αλεύρι (αρχικά τα 350 γρ. και σταδιακά το υπόλοιπο μέχρι να έχετε μία τρυφερή ζύμη που κολλάει ελάχιστα στα χέρια). Τυλίγετε με μεμβράνη την ζύμη και την αφήνετε στο ψυγείο περίπου μισή ώρα .
Χωρίζετε τη ζύμη σε περίπου 22 – 24 κομμάτια. Πλάθετε σε μπαλίτσες αρχικά και μετά με τα χέρια ανοίγετε οβάλ φυλαράκι, βάζετε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και κλείνετε. Τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα βάζοντας την ένωση από κάτω.
Αλείφετε με κρόκο αυγού, πασπαλίζετε με σουσάμι και χαράζετε με κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος στο κέντρο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C γύρω στα 25′.
Προσοχή μην τα παραψήσετε, θέλουμε να παραμείνουν τρυφερά και να λιώνουν στο στόμα.
– ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ-
