
Θα χρειαστείτε:
-
100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
60 γρ. χυμό από μανταρίνια
-
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
-
50 γρ. λικέρ της επιλογής σας
-
100 γρ. ζάχαρη
-
1/2 κ.γ. κανέλα
-
1 βανίλια
-
1 κοφτή κ.γ. baking powder
-
1/4 κ.γ. σόδα
-
1 πρέζα αλάτι
-
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
Σουσάμι για πασπάλισμα
Τρόπος παρασκευής:
Σε ένα μπολ ενώνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, την κανέλα, τη βανίλια, το baking powder, το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ αδειάζουμε το ελαιόλαδο , τη ζάχαρη και το ξύσμα μανταρινιού και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε στο χυμό τη σόδα , ανακατεύουμε και καθώς αφρίζει το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα ελαιολάδου. Βάζουμε και το λικέρ.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας απαλά με το χέρι. Σχηματίζουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα βουτάμε στο σουσάμι.
Αραδιάζουμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον αέρα στους 170°C για 15′-20′. Ανάλογα με το μέγεθος θα προσαρμόσετε και το χρόνο ψησίματος.
Η δοσολογία αναλογεί σε περίπου 20 κουλουράκια.
– ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ-
