ΚατηγορίεςΚυρίως πιάτα

Κεφτεδάκια με αρακά στο φούρνο.

Θα χρειαστείτε:
Για 4 μερίδες.
Για τα κεφτεδάκια:
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 αυγό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ή ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ρίγανη , αλάτι , πιπέρι
  • 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο  ή 1 κούπα νιφάδες βρώμης
  • 100 ml ελαιόλαδο
 Επίσης θα χρειαστείτε:
  • 400 γρ. αρακά κατεψυγμένο και βρασμένο για 25΄(αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο δε χρειάζεται να τον βράσετε πριν.)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες
  • 2 καρότα κομμένα σε καρεδάκια
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια
  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια
  • 1 κούπα ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε καρεδάκια
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • 400 ml νερό

 

Τρόπος παρασκευής:

Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια , τα ζυμώνετε καλά , τα πλάθετε σε μικρές μπαλίτσες κ τα αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα ταψί βάζετε όλα  τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.
Κάνετε με ένα κουτάλι μικρές λακουβίτσες  και εκεί τοποθετείτε ένα ένα τα κεφτεδάκια.
Ψήνετε το φαγητό σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190ο C για 70΄- 75΄.

– ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *