Θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη:
-
130 ml νερό
-
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και λίγο έξτρα αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
-
2 κ.σ. κακάο
-
50 ml ελαιόλαδο
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 κ.σ. ζάχαρη
-
2 κ.σ. κόκκινο ημίγλυκο κρασί
Για τη γέμιση:
-
450 γρ. τριμμένη κίτρινη κολοκύθα πολύ καλά στραγγισμένη
-
100 γρ. ζάχαρη
-
80 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα
-
2 κ.σ. μαρμελάδα κολοκύθα – μήλο – καρότο
-
1 κ.σ. corn flour
-
1,5 κ.γ. κανέλα
-
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
-
40 γρ. σταφίδες ξανθές
-
Άχνη ζάχαρη για τελείωμα
Τρόπος παρασκευής:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και δουλεύουμε με το γάντζο μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα που δεν κολλάει στα τοιχώματα. Λαδώνουμε ένα μπολ και μεταφέρουμε τη ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 50′ – 1 ώρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κολοκύθα που έχουμε στίψει πολύ καλά με τα χέρια μας , προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα.
Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε με έναν πλαστή τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε με κουπ πατ ή άλλο σκεύος δίσκους διαμέτρου περίπου 10 εκ. και βάζουμε 1 κ.γ. από τη γέμιση που ετοιμάσαμε. Με ένα πινέλο λαδώνουμε περιμετρικά το δίσκο της ζύμης και διπλώνουμε ξεκινώντας από τη δεξιά και αριστερή πάνω πλευρά του δίσκου φέρνοντας τη προς τα μέσα. Κανουμε το ίδιο και στην κάτω πλευρά του δίσκου ώσπου να κλείσει καλά τη γέμιση και να σχηματιστεί ένα τρίγωνο.
Τοποθετούμε τα πιτάκια μας σε ταψί με λαδόκολλα κάνουμε μια τρύπα με ένα μαχαίρι σε όλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 20′- 25′.
Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
– ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ-