Για τον κορμό θα χρειαστείτε:
-
4 αυγά
-
200 γρ. ζάχαρη
-
Ξύσμα από 1 λεμόνι
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
-
1 κ.γ. baking powder
-
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
-
Κόκκινο , κίτρινο, μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για τη γεμιση θα χρειαστείτε :
-
150 γρ. τυρί κρέμα
-
50 γρ. άχνη ζάχαρη
-
200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι με σοκολάτα υγείας
-
6 κομμάτια γλυκό κουταλιού πορτοκάλι καλά στραγγισμένο
-
Σιρόπι από το γλυκό κουταλιού πορτοκάλι για επάλειψη του κορμού στο τέλος
Τρόπος παρασκευής:
Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα τα ασπράδια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπολ με τους κρόκους προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι και τα χτυπάμε με το μίξερ καλά ώσπου να γίνει μια λεία κρέμα.
Προσθέτουμε σε αυτό το μείγμα εναλλάξ το αλεύρι και τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 ή 4 μικρότερα μπολ και τα χρωματίζουμε με το χρώμα ζαχαροπλαστικής με όποιο συνδιασμό χρωμάτων επιθυμούμε ανακατεύοντας με ένα κουτάλι πολύ απαλά.
Στρώνουμε στο μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου λαδόκολλα και ρίχνουμε κουταλιές από τα χρωματιστά μείγματα διάσπαρτα στο ταψί ώστε να δημιουργηθούν όμορφες χρωματικές εναλλαγές. Αφού τελειώσει όλο το μείγμα χτυπάμε απαλά το ταψί 1-2 φορές στον πάγκο μας και το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 10′- 12′.
Αφού ψηθεί το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει τυλιγμένο με μια πετσέτα με την πάνω πλευρά του τυλιγμένη προς τα μέσα.
Ετοιμάζουμε το frosting ανακατεύοντας το τυρί κρέμα με την άχνη πολύ καλά.
Ανοίγουμε το ρόλο και αλείφουμε το frosting με απαλές κινήσεις να πάει σε όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια αλείφουμε πάνω από το frosting τη μαρμελάδα πορτοκάλι με σοκολάτα υγείας. Τέλος τοποθετούμε τα κομμάτια από το γλυκό κουταλιού πορτοκάλι το ένα μετά το άλλο κατά μήκος της μικρής πλευράς από το παντεσπάνι και το τυλίγουμε με προσοχή σε ρολό.
Με ένα πινέλο αλείφουμε το ρολό μας με το σιρόπι από το γλυκό κουταλιού πορτοκάλι και το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για τουλάχιστον 1 ωρα πριν το σερβίρουμε.
– ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ –