ΚατηγορίεςΟρεκτικά

Κροκέτες φέτας με πικάντικη μαρμελάδα ελιά – ντομάτα & λάδι δυόσμου.

Θα χρειαστείτε:
  • 200 γρ. φέτα σκληρή & πικάντικη ( ολόκληρο κομμάτι)
Για το κουρκούτι:
  • 80 γρ. γάλα πλήρες
  • 1 αυγό
  • 1/4 κγ καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κγ σόδα
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 70 γρ. καλαμποκάλευρο
  • Λίγο αλάτι & πιπέρι
Για το λάδι δυόσμου :
Για το τηγάνισμα:
  • Ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα:
 

 

Τρόπος παρασκευής:

 

Στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας τη φέτα ώστε να μην έχει καθόλου υγρασία και την κόβουμε πρώτα στη μέση (κατά πλάτος) και μετά  σε μακρόστενα κομμάτια με πάχος 1 εκ. περίπου και την αφήνουμε στην άκρη. 
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός.Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά , βυθίζουμε στο κουρκούτι τα κομμάτια φέτας και με ένα πιρούνι τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι, 2 κομμάτια τη φορά. Τα γυρίζουμε να τηγανιστούν καλά από όλες τις πλευρές και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη φέτα.Για να ετοιμάσουμε το λάδι δυόσμου παίρνουμε μόνο τα φύλλα , τα πλένουμε καλά και τα βουτάμε σε νερό που  βράζει για 15- 20 δευτερόλεπτα. Αμέσως τα μεταφέρουμε σε μπολ με πάγο και κρύο νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα στίβουμε καλά στα χέρια μας να φύγει όλο το νερό. Τα βάζουμε στον πολυκόπτη προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε να κοπούν για 2-3 λεπτά. Στραγγίζουμε το λάδι δυόσμου σε σουρωτήρι μαζί με λεπτό τούλι και πιέζουμε με ένα κουτάλι να στραγγίσει πολύ καλά. Μεταφέρουμε το λάδι δυόσμου σε μπουκαλάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 20 μέρες αν περισσέψει. 
Σερβίρουμε βάζοντας στο πιάτο 1 κ.σ. μαρμελάδα πικάντικη ελιά με ντομάτα και από πάνω την κροκέτα φέτας.
Προσθέτουμε στο πιάτο 2 κ.σ. λάδι δυόσμου και γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου.
 

– ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ –

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *