Για το κέικ θα χρειαστείτε:
-
200 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
-
Ξύσμα & χυμό από 1 πορτοκάλι
-
Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
-
1/2 κ.γ. σόδα
-
3 αυγά
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
180 γρ. γάλα πλήρες
-
30 γρ. corn flour
-
1 πρέζα αλάτι
-
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
-
1 κ.γ. baking powder
(Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου)
Για το γλάσο θα χρειαστείτε:
-
200 γρ. τυρί κρέμα
-
85 γρ. γάλα ζαχαρούχο
-
85 γρ. άχνη ζάχαρη
-
20 γρ. κακάο κοσκινισμένο
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος παρασκευής:
Πλένουμε πολύ καλά το λεμόνι και το πορτοκάλι, τα περνάμε στο zester να πάρουμε το ξύσμα τους και ύστερα τα στίβουμε κρατώντας το χυμό τους χωριστά το ένα από το άλλο.
Αδειάζουμε το χυμό του λεμονιού μέσα στο γάλα και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
Σ’ ενα μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη με τα ξύσματα και τρίβουμε με τα χέρια μας να απελευθερωθούν όσο το δυνατό περισσότερο τα έλαιά τους.
Ανακατεύοντας απαλά με ένα σύρμα χειρός προσθέτουμε διαδοχικά το ελαιόλαδο, τα αυγά, το αλάτι, τη βανίλια και το baking powder. Βάζουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού (προσοχή γιατί αφρίζει) , ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο μείγμα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα με το λεμόνι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε με απαλές κινήσεις το corn flour και το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 25 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160°C για 50′. Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε το κέικ μέσα για ακόμα 10′.
Κατόπιν το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και μετά το ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο, αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Γαρνίρουμε το κέικ με το γλάσο αφού κρυώσει πολύ καλά.
– ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ –