θα χρειαστείτε:
Ταψί στρογγυλό με διάμετρο 28 εκατοστών.
Για τη ζύμη θα χρειαστείτε:
-
150 γρ. βούτυρο παγωμένο
-
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ( και λίγο ακόμα για το πλάσιμο της ζύμης στο τέλος)
-
1 αυγό μέτριο
-
1 κρόκο αυγού (κρατάμε το ασπράδι για επάλειψη στη ζύμη)
-
1 βανίλια
-
1 πρέζα αλάτι
-
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
1 κ.γ. baking powder
Για την κρέμα γιαουρτιού θα χρειαστείτε:
-
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά)
-
120 γρ. ζάχαρη
-
2 αυγά μέτρια
-
Χυμό από μισό λεμόνι
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
3 κ.γ. Corn flour
Για τη γέμιση θα χρειαστείτε :
-
350 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι με σοκολάτα υγείας.
-
Άχνη ζάχαρη
-
Αμύγδαλα ή άλλο ξηρό καρπό για τη διακόσμηση.
Τρόπος παρασκευής:
Ζυμώνουμε με τα χέρια ή με κουζινομηχανή όλα μαζί τα υλικά της ζύμης. Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός όλα τα υλικά της κρέμας γιαουρτιού και την αφήνουμε στην άκρη. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και χωρίζουμε τα 3/4 για τη βάση της πάστα Φλώρα . Το υπόλοιπο 1/4 της ζύμης το κρατάμε και πάλι στο ψυγείο για τη διακόσμηση.
Το μεγάλο κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε με ένα πλαστή ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες σε μέγεθος τέτοιο ώστε να καλύψει και τα πλαϊνά τοιχώματα από το ταψάκι μας.
Αδειάζουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι με σοκολάτα υγείας στο ταψάκι με τη ζύμη και στρώνουμε ομοιόμορφα. Μετά επάνω στη μαρμελάδα στρώνουμε την κρέμα γιαουρτιού που έχουμε ετοιμάσει και τέλος πλάθουμε κορδόνια με την υπόλοιπη ζύμη και τα τοποθετούμε σταυρωτά στην πάστα Φλώρα. Αλείφουμε τα κορδόνια της ζύμης με το ασπράδι αυγού χτυπημένο και διακοσμούμε με τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C στον αέρα για 30′-35′ και ακόμα 5′ με το φούρνο σβησμένο.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Πασπαλίζουμε περιμετρικά με άχνη ζάχαρη.
– ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ –