Θα χρειαστείτε:
-
2 κλ. μοσχάρι οσομπούκο σε μερίδες
-
Αλεύρι για το πανάρισμα του κρέατος
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
2 καρότα σε χοντρές ροδέλες
-
3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
-
8 μανιτάρια champignon σε φέτες
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
-
500 γρ. ντομάτες στον τρίφτη , χωρίς σπόρια
-
1 λτ ζωμό κρέατος ή χλιαρό νερό
-
2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
-
Αλάτι και πιπέρι
-
1 συσκευασία Γκόγκες 500γρ.
Τρόπος παρασκευής:
Πλένουμε και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί το κρέας και το περνάμε από το αλεύρι.
Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε πλατιά κατσαρόλα , σοτάρουμε το κρέας και απο τις 2 μεριές , το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε τα λαχανικά , συνεχίζουμε με τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το οσομπούκο στην κατσαρόλα , έπειτα τις τριμένες ντομάτες , το ζωμό ή το νερο , καρικεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για περίπου 1,5 με 2 ώρες.
Όταν το κρέας έχει μαλακώσει καλά αφήνουμε την κατσαρόλα χωρίς καπάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι και όταν πάρει βράση ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας.
Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίζουμε και στρώνουμε τα ζυμαρικά σε βαθύ σκεύος.
Από πάνω βάζουμε τις μερίδες οσομπούκο , γαρνίρουμε με τη σάλτσα και τυρί τριμμένο.
– ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ-